Shopping Cart

Gratis frakt over 999,- i hele Norge

Sikker betaling med Klarna/Vipps

Gratis retur - 30 dagers åpent kjøp

Om oss

Evigr ble til etter flere år i bransjen
Det startet med kunstige blomster

Vår reise startet allerede i 2016

I 2016 leste daglig leder og grunder av Evigr, Elida Berentsen en studie som viser hvor enorme Co2-utslipp det er på ferske blomster i sammenlikning med kunstige blomster. Co2-avtrykket på en fersk rose og en plastikk-rose er ca. likt. Det er fordi den ferske rosen har reist på fly fra feks. Afrika, mens den kunstige har blitt transportert på båt fra feks. Asia. Det er altså flytransporten som gir ferske blomster så utrolig høyt CO2-avtrykk. Fordelen med den kunstige er at den kan gjenbrukes i mange år, i motsetning til den ferske  som vil visne innen kort tid.

I 2022 stanset vi å produsere kunstige blomster og gikk over på ekte blomster som har minimum 1 års holdbarhet. Vi selger fremdeles det vi har av kunstige blomster til lageret er tomt.

Kunstig blomst fra Evigr, av resirkulerte materialer
Bukett fra vårt blomsterabonnement Four Seasons of Norway
Vi reduserer fotavtrykket

Klimavennlig

Hvis man kjøper blomster hver uke, altså 52 buketter i året vil dette tilsvare Co2-utslippet til et gjennomsnittlig årsforbruk av en privatbil, 1,7 tonn CO2. Da har vi beregnet at hver bukett har et CO2-avtrykk på 33 kg som er en bukett med variert innhold med en høyde på ca. 60 cm.

Norge er det landet i verden som konsumerer mest blomster per innbygger og det er derfor det er viktig at vi fokuserer på produkter med så lavt fotavtrykk som mulig.

Bedriftene er de som konsumerer mest blomster og det er er derfor vi i Evigr velger å fokusere nettopp her.
 
Fra forbruk til gjenbruk

Sirkulærøkonomi

Tenk deg om du skulle forsyne 12 bedriftsresepsjoner med ferske blomster. Det ville blitt 624 buketter på 1 år (52 buketter * 12 bedrifter). Når Evigr forsyner 12 bedriftsresepsjoner med blomster blir dette 12 buketter per år. Oppsatsene leies og rulleres mellom bedriftene hver måned.

Vi rekner med at 1 bukett har et CO2-avtrykk på 33 kg. Med ferske blomster blir det 20 592 kg per år, mens med Evigr sine blomster blir det kun 396 kg per år. Det er en reduksjon på hele 98%. I dette eksempelet har vi ikke lagt til utkjøringer til kundene, men med ferske blir det 52, mens med Evigr blir det 12 (Kun elektrisk bil hos oss)

Oppsats fra vårt bedriftsabonnement Four Seasons of Norway
Bukett laget på bestilling til privatkunde
Alle ideer hos oss starter med klima

Produkter som er bra for kloden

I motsetning til de fleste blomsterbutikker bruker vi ingen oasis, engangsplast eller giftige kjemikalier som kan skade både mennesker og naturen.

Våre produkter er av en høy kvalitet og fra ordentelige produsenter i Spania, England, Frankrike, Colombia og Equador. Blomstene og plantene er dyrket til å vare. Når de snittes settes de i konserveringsmiddel som de tar opp gjennom stilken/stammen. Konserveringsmiddelet er noe som planter produserer selv, men i konsentrert form. Når produktet er ferdig vil det være nedbrytbart, allergivennlig og ikke skadelig å spise (Om man har nysjerrige småbarn eller dyr).

Garanti

På alle produkter

Gratis frakt i hele Norge

På alle ordre over 999,-

Gratis retur

30 dagers åpent kjøp

100% sikkerbetaling

Klarna/Vipps